Ondervloer appartement verplicht? Wat moet ik weten?
Welke ondervloer kies ik voor mijn appartement

Ondervloer appartement

Omschrijving

U wilt een nieuwe vloer gaan leggen in uw appartement? Hiervoor moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. In deze blog leggen wij u uit, waar u allemaal aan moet voldoen. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in Nederlandse wetgeving. Bent u toch niet zeker of het ook in uw situatie geldt neem gerust contact op met een van onze verkoopmedewerkers.

Ondervloer appartement verplicht

Een ondervloer voor appartement is in wat oudere appartementen nog verplicht. Voor een appartement bent u volgens de Nederlandse regelgeving verplicht om een ondervloer van minimaal 10db aan te brengen. Simpelweg omdat anders bewoners die onder u en naast u wonen te maken kunnen krijgen met geluidsoverlast. De regering heeft daarom het minimum van een tot 10db geluiddempende ondervloer ingesteld.

Let op! : Tegenwoordig hoeven nieuwere appartementen niet meer aan de verplichte 10db  norm te voldoen.

10DB ondervloer

10DB ondervloer Click PVC: Rubber ondervloer voor click PVC-vloeren (rol)

10DB Ondervloer Laminaat: Sound Eliminator (rol) Qua geluidsdemping voldoet deze ondervloer aan de minimale vereisten.  Weet u echter van uzelf dat u luidruchtig bent, of is het complex waarin u woont erg gehorig? U kunt er dan voor kiezen een ondervloer te nemen met een hogere decibel demping. Neem voor het beste advies voor uw ondervloer contact met ons op. Met de omschrijving van uw vloer.

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van een vloer, of wilt u informeren naar de mogelijkheden over uw specifieke situatie?  In deze gevallen en uiteraard voor overige vragen kunt u, contact op nemen met een van onze verkoopmedewerkers.

 Jumppacs ondervloer voor appartement leggenJumppacs ondervloer appartement

Ondervloer 10db vloerverwarming

U heeft vloerverwarming? Of, u wilt vloerverwarming gaan aanbrengen? En u vraagt zich af of het nog mogelijk is om een vloerverwarming onder uw ondervloer te hebben? Ja, dit is zeker mogelijk! Voor een vloer met vloerverwarming kunt u het beste kiezen voor dit type ondervloer click pvc. Dit type ondervloer is warmtebestendig, voorkomt omhoogkomende en opkrullende planken maar geeft de warmte wel goed door aan de vloer. Zo blijft de functie van de vloerverwarming goed behouden en behoud u een mooie vloer.

 Ondervloer voor click PVC, gischikt voor appartememtClick PVC ondervloer 10DB


Wat is het 10db keurmerk?

Het 10db keurmerk is toegekend aan een aantal ondervloeren, omdat 10db vanuit de overheid een verplicht minimum is in appartementen. De gecertificeerde vloeren hebben een NEN en/of ISO certificering. Deze certificeringen zijn officieel erkende certificaten. Door zowel de VvE (Vereniging van Eigenaren) als door overheden en het bedrijfsleven. Deze certificering betekend, dat de bedrijven die deze vloeren produceren, bij de productie ervan aan diverse eisen moeten voldoen. Deze bedrijven worden hier jaarlijks op gekeurd. Een vloer met een NEN en/of ISO certificering voldoet dus altijd aan de opgegeven specificaties en wetgeving. Producten die beschikken over deze certificeren zijn op onze website altijd voorzien van de keurmerken. Bij levering van de vloer ontvangt u, indien gewenst een afschrift van het keurmerk. Een overzicht met vloeren waarop deze certificering van toepassing is, vind u hier.
Neem contact op voor een advies op maat!

Reactie plaatsen
Plak PVC laten leggen, door Blankers vloeren

Nog vragen of kunnen we u ergens mee helpen?

Laat vrijblijvende je gegevens achter
Vrijblijvend contact
Vloeren leggen door Blankers vloeren

Wat maakt Blankers vloeren uniek?

Blankers vloeren is al een aantal jaren actief in de vloeren markt. De eerste jaren hebben wij zzp vloeren gelegd voor verschillende grote vloeren bedrijven. De reden dat Blankers vloeren voor zich zelf is begonnen is, omdat wij hebben gemerkt dat alle bedrijven waar wij voor gewerkt hebben alle vloeren op tempo gelegd wilde hebben en alleen voor kwantiteit kiezen i.p.v. kwaliteit. Blankers vloeren richt zich op de kwaliteit van de vloeren die wij leggen. Ook als we hier extra tijd voor moet uittrekken.