PVC vloer nadelen - voordelen | Wat moet ik weten?
Nadelen PVC vloeren

PVC vloer nadelen-voordelen

PVC vloer nadelen en voordelen

Wat zijn de nadelen en voordelen van een PVC vloer? Sinds een aantal jaren zijn PVC vloeren ontzettend populair geworden. Naar schatting word er voor

80% pvc gelegd op moment van schrijven. Click en dryback. Laminaat en houten vloeren zijn

ontzettend terug gelopen. Doordat een PVC vloer ontzetten veel voordelen bied, en de nadelen

minimaal zijn, kiezen veel mensen voor een PVC vloer.

De voor- en nadelen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Wat is een PVC vloer


Een PVC vloer is een soort vloerbedekking die gemaakt is van polyvinylchloride (PVC). PVC is een kunststof materiaal dat duurzaam, waterdicht en gemakkelijk te onderhouden is. PVC vloeren zijn populair in een aantal verschillende omgevingen, zoals keukens, badkamers en garages, vanwege hun waterbestendigheid en duurzaamheid. Ze zijn ook vaak gekozen vanwege hun kosteneffectiviteit. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, patronen en stijlen.Nadelen van PVC vloeren:

 1. Een PVC vloer is qua aanschafprijs niet de goedkoopste.
 2. Ook het leggen van een PVC vloer is stukken duurder dan bijvoorbeeld laminaat.
 3. Vooraf egaliseren is noodzaak. 
 4. Beschadiging PVC vloer
 5. Jumppax ondervloer wanneer dekvloer los gestort is. 

PVC vloer nadelen uitgelegd

1. Een PVC vloer is qua aanschafprijs niet de goedkoopste.

Door de hoge kwaliteit zijn PVC vloeren hoger in aanschaf, dan een laminaat vloer. Daar in tegen gaan PVC vloeren veel langer mee dan een laminaat vloer. 

De laminaat vloeren gaan naarmate van tijd wanneer er vocht op/of onder het laminaat is gekomen gaan de planken bol zetten.

2. Ook het leggen van een PVC vloer is stukken duurder dan bijvoorbeeld laminaat.

Een van de grotere nadelen van PVC vloeren is de legprijs. Dit komt vooral, omdat het leggen van de vloer door een specialist gedaan moet worden. Voordat de vloer gelegd kan worden moet er eerst ge√ęgaliseerd zijn voor een goede hechting met het materiaal.

3. Vooraf egaliseren is noodzaak.

Omdat dryback PVC vaak maar 2.5mm dik is zie je iedere oneffenheid terug, daarvoor moet ge√ęgaliseerd worden, zodat de hele ondergrond egaal vlak is. Het kan voorkomen dat de vloer opnieuw ge√ęgaliseerd moet worden, omdat er teveel oneffenheden in de vloer zitten.

4. Beschadiging PVC vloer

PVC vloeren zijn niet volledig krasbestendig. Toch kan je dit redelijk opvangen door een vloer met een hogere slijtlaag te kiezen. Wanneer je de PVC vloer goed onderhoud voorkomt dit veroudering en krassen. 

5. Jumppax ondervloer wanneer dekvloer los gestort is.

Nadeel aan dryback PVC ,wanneer de dekvloer los van elkaar gestort is kunnen de kosten nog hoger opgaan lopen voordat de vloer verlijmd kan worden. in dit geval moeten we een Jumppax ondervloer gebruiken. De kosten liggen hier vrij hoog, omdat hier hout in verwerkt is. De vloer krijgt in dit geval een totaal andere opbouw. In sommige gevallen wanneer er ook een hoogte verschil tussen vertrekken opgevangen moet worden, dan worden er ook nog spaanplaten aan toegevoegd, om het verschil op te vangen. Wanneer je de vloer gaat leggen met een verlijmde PVC vloer gaat leggen met een hoogte verschil en deze alleen ge√ęgaliseerd is, gaat de vloer werken. Dit betekent dat de egaline in en uit gaat zetten. Wanneer de kamers los van elkaar ge√ęgaliseerd zijn door het hoogte verschil gaat de vloer barsten. ¬†Dit zal je niet direct terug zien in de vloer, maar na mate van tijd zullen de scheuren ook zichtbaar worden in de PVC vloeren.¬†

 • Dekvloer
 • Ondervloer
 • Jumppax
 • Dryback PVC

Het is dus belangrijk goed op de nadelen te letten. Bent u niet helemaal zeker hoe dit in uw situatie van pas komt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met een passend advies. Steeds vaker horen wij dat er een PVC vloer besteld is, terwijl de vloer helemaal niet effici√ęnt is in de woning. Pas hier dus voor op!

Jumppax leggen pvc vloer nadelenJumppax ondervloer leggen om PVC vloer te verlijmen

Voordelen PVC vloeren:

 1. Ontzettend veel verschillende designs. Door nieuwe technieken die fabrikanten toepassen zijn de vloeren zeer realistisch qua structuur. De ‚Äúhoutnerf‚ÄĚ is bij sommige vloeren zelfs voelbaar wat het onderscheiden van een houten vloer steeds moeilijker maakt.
 2. Verschillende verbanden om een PVC vloer in te leggen, denk aan visgraat, visgraat met band, of met band en bies, Hongaarse punt, rechte stroken, tegels. De mogelijkheden zijn enorm groot.
 3. De levensduur van een PVC vloer is ontzettend lang. Uiteraard zit er verschil in kwaliteit. Wanneer je let op de specificaties van de verschillende vloeren, en merken, zie je dat er verschil zit in de dikte van de slijtlaag.
 4. Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden. De vloer kan goed tegen vocht, en is daarom zeer goed schoon te maken. Liefst alleen dweilen met middelen die geschikt zijn voor PVC. Dit om de glans of juist dofheid te behouden.
 5. Een PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Doordat deze direct verlijmd is op de ondergrond haal je een maximaal rendement uit je vloerverwarming. Niet alleen lekker voor je portemonnee, maar ook voor je voeten.
 6. Wanneer je een plank erg beschadigd heb, is deze individueel te vervangen. Waardoor dus niet de hele vloer er uit moet. Dit vervangen kun je doen door de betreffende plank warm te föhnen.

Visgraat met band en bies laten leggenVisgraat PVC vloer laten leggen

Conclusie: PVC vloer nadelen- voordelen

Wanneer je de voordelen en nadelen van PVC vloeren naast elkaar legt, dan zijn de voordelen toch over daverend. De PVC vloeren zijn ideaal voor elke woning. De click PVC vloeren voor appartementen. De dryback PVC vloeren voor koop  woningen, appartementen en bedrijfspanden projectstoffering. Je meest complete PVC vloer laten leggen? Kom in contact om ook uw droomvloer te realiseren. Vragen? Stel ze gerust volledig vrijblijvend. 

Reactie plaatsen
Plak PVC laten leggen, door Blankers vloeren

Nog vragen of kunnen we u ergens mee helpen?

Laat vrijblijvende je gegevens achter
Vrijblijvend contact
Vloeren leggen door Blankers vloeren

Wat maakt Blankers vloeren uniek?

Blankers vloeren is al een aantal jaren actief in de vloeren markt. De eerste jaren hebben wij zzp vloeren gelegd voor verschillende grote vloeren bedrijven. De reden dat Blankers vloeren voor zich zelf is begonnen is, omdat wij hebben gemerkt dat alle bedrijven waar wij voor gewerkt hebben alle vloeren op tempo gelegd wilde hebben en alleen voor kwantiteit kiezen i.p.v. kwaliteit. Blankers vloeren richt zich op de kwaliteit van de vloeren die wij leggen. Ook als we hier extra tijd voor moet uittrekken.