Vloerwijzer 2022- Welke vloer kiezen voor mijn woning?
vloerwijzer

Vloerwijzer

Welke vloer kiezen voor mijn woning?

Welke vloer moet ik nou kiezen voor mijn woning? Wij begrijpen dat het niet voor iedereen weg is gelegd om de juiste keus te maken als het gaat om vloeren, daarom geven wij u graag advies over uw vloer met onze kennis.

Wij helpen u graag bij het kiezen van een vloer. Wanneer u naar onderstaande stappen nog niet helemaal over uit bent welke vloer het beste bij uw situatie past, dan is het altijd mogelijk om een van onze medewerkers te spreken.

Hieronder bespreken we de mogelijke situaties van uw ondervloer.


1. Vloer kopen voor: koopwoning, nieuwbouw, anhydriet ondervloer met vloerverwarming.

Wanneer u een vloer wil kopen voor deze situatie, kan u het beste voor lijm PVC kiezen. De lijm PVC is goed bestendig tegen warmte en geeft het goed door, daarom is dit ideaal voor uw vloer met vloerverwarming. Hoe installeren wij uw lijm PVC? We brengen in eerste instantie een laag met egalisatie aan. De egalisatie dient ervoor dat de ondergrond goed aantrekt met de lijm. Wanneer de egalisatie is aangebracht schuren we de vloer, zodat de vloer netjes glad is. De kosten hiervoor bedragen: 


2. Vloer kopen voor: woning met houten ondervloer.

Wanneer u over een woning beschikt met een houten ondervloer is het erg belangrijk dat je oplet met welke vloer u aanschaft. Wanneer u lijm PVC op een houten ondervloer installeert en de houten vloer gaat uitzetten (mogelijk wanneer de houten vloer warmer of kouder wordt) krijgt u grote kieren tussen uw PVC vloer. Met een houten ondergrond raden we u aan om gebruik te maken van klik PVC. De volgende klik PVC is hier voor geschikt. Klik PVC met een vrij dikke kunsthouten onderlaag of klik PVC met HDF onderlaag.

Let op: Lijm PVC alleen aanbrengen op een duurdere systeemondervloer. 

3. Woning met een bestaande vloer.

Wanneer uw woning al over een vloer beschikt en u een andere vloer erin wil hebben, zal de oude vloer eerst moeten worden verwijderd. Doordat de vloer moet worden verwijderd is het mogelijk dat er beschadigingen aan de ondervloer ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat er in meerdere lagen moet worden ge√ęgaliseerd. Dit zal worden vastgesteld door √©√©n van onze vloerenspecialisten. De vloerenspecialist zal de vloer eerst komen inspecteren hoeveel om te kijken hoeveel er moet worden ge√ęgaliseerd. De kosten voor egaliseren bedragen:

4. Vloer kopen voor huurwoning

Wanneer u voor een huurwoning een vloer wil aanschaffen kan u het beste voor klik PVC kiezen. Doordat klik PVC makkelijk kan worden verwijdert kan u de kosten drukken, omdat klik PVC makkelijk te verwijderen is en daarom de ondergrond niet erg zal aantasten. In de meeste gevallen bent u verplicht de ondergrond te herstellen wanneer u de woning verlaat.

5. Vloer kopen voor badkamer, toilet of andere vochtige ruimtes.

In vochtige ruimtes is het over het algemeen niet heel verstandig om een PVC vloer te leggen. Onze specialisten raden dit ook af om te doen, maar wanneer u in een vochtige kamer toch een PVC vloer wil leggen kan u het beste voor een Click PVC vloer kiezen. De kans is groot dat de lijm gaat verpulveren, dit gaat er voor zorgen dat de vloer los gaat laten op de langere termijn.

6. Bestaande vloer met plavuizen of tegels.

Wanneer u een betegelde vloer had liggen is de kans groot dat de vloer twee keer zal moeten worden ge√ęgaliseerd. Dit zal standaard worden geadviseerd, maar in niet alle gevallen is dit van toepassing.¬†

7. Vloer kopen voor ruimte met constante zonlicht stralen. 

Wanneer u een ruimte heeft waar over het algemeen de gehele dag zonlicht op schijnt is het verstandig om hier rekening mee te houden. De kans is groot dat de vloer er uitkomt zetten of dat de PVC gaat verkleuren. Bij een bepaalde tempratuur kan een vloer uit elkaar gaan zetten, wat ervoor kan zorgen dat de vloer er uit komt zetten. Voor deze ruimtes adviseren wij u een PVC vloer.


Het is mogelijk dat uw vloer situatie er niet tussen staat, dan is het verstandig om toch even een contact moment in te plannen met onze verkoop medewerker. Dit is mogelijk via het onderstaande formulier. U kan ook direct contact opnemen met een van onze verkopers via het bovenstaande nummer. Selecteer de best aansluitende situatie die bij u past en druk op verzenden. 

8. Vloer voor de zolder

Wanneer u een vloer voor de zolder nodig heeft kan u het beste voor een 6mm laminaat vloer kiezen. De vloer wordt vrijwel nooit gebruikt, dan is het overbodig om een duurdere vloer neer te leggen. Reactie plaatsen
Plak PVC laten leggen, door Blankers vloeren

Nog vragen of kunnen we u ergens mee helpen?

Laat vrijblijvende je gegevens achter
Vrijblijvend contact
Vloeren leggen door Blankers vloeren

Wat maakt Blankers vloeren uniek?

Blankers vloeren is al een aantal jaren actief in de vloeren markt. De eerste jaren hebben wij zzp vloeren gelegd voor verschillende grote vloeren bedrijven. De reden dat Blankers vloeren voor zich zelf is begonnen is, omdat wij hebben gemerkt dat alle bedrijven waar wij voor gewerkt hebben alle vloeren op tempo gelegd wilde hebben en alleen voor kwantiteit kiezen i.p.v. kwaliteit. Blankers vloeren richt zich op de kwaliteit van de vloeren die wij leggen. Ook als we hier extra tijd voor moet uittrekken.