PVC of laminaat | Wat is beter PVC of laminaat
PVC of laminaat

PVC of laminaat

Wat is beter PVC of laminaat

In eerste instantie zou je zeggen PVC, maar niet in alle situaties is dat de beste oplossing. Verder in dit artikel zullen wij uitleggen waarom dit niet het geval is, maar over het algemeen is PVC toch wel de eerste keus. 

Wanneer laminaat leggen

Als u zich bevindt in een huurwoning en u wil een nieuwe vloer laten leggen is het niet verstandig, omdat in veel gevallen in het contract is vast gelegd dat de vloer kaal moet zijn tot op het beton. 

Wat is goedkoper laminaat of PVC?

Over het algemeen, als het om kwaliteit in verhouding tot prijs gaat is de het verschil nihil. Daar in tegen zijn de prijzen vanaf welke prijs je laminaat kan kopen wel lager. Maar het verschil in kwaliteit is daar in tegen niet vergelijkbaar met een PVC vloer.

Wat is goedkoper laminaat of PVC?

Waterbestendigheid laminaat of PVC

PVC is veel beter wanneer het gaat om vochtige plekken. PVC kan je ook leggen op vochtige ruimtes, zoals badkamers, toilet of keuken. Wanneer er vocht tussen laminaat gaat zitten wordt de vloer bobbelig.  

Welke vloer dempt meer?

Lijm PVC is een vloer die op een verharden vloer (ge√ęgaliseerd) verlijmd wordt is veel geluid dempend dan een laminaat vloer, dit komt omdat het een zwevende vloer is. Een zwevende vloer betekent dat het laminaat op een ondervloer wordt gelegd.

PVC of laminaat met vloerverwarming?

Als wij moeten kiezen tussen PVC of laminaat kiezen wij uiteraard voor het lange termijn PVC vloeren. Wanneer laminaat vochtig wordt en daarna verwarmd wordt gaat het laminaat bobbelen. Het is wel mogelijk om laminaat met vloerverwarming te laten leggen. (link voor meer informatie).

Laminaat of PVC in slaapkamer?

Wanneer u een nieuwe vloer in uw slaapkamer wil laten leggen. Raden wij u aan om hier een laminaat vloer te laten leggen, omdat de vloer verhoudingsgewijs veel minder belast en gebruikt wordt. 

Laminaat of PVC woonkamer

Laminaat of PVC woonkamer

Omdat de woonkamer vaak zwaarder belast, gebruikt en vaker vochtig kan worden kan u het beste een PVC vloer laten leggen in uw woonkamer. PVC vloeren hebben over het algemeen een grotere draagkracht en kan het beste tegen vocht. 

Wat krast sneller PVC of laminaat?

Laminaat vloeren moet je vaker stofzuigen, als er zand op het laminaat terecht komt gaat dit erg krassen. Om krassen te voorkomen kan u een laminaat vloer met v-groef aanschaffen (link invoegen). Als bij er bij uw vloer situatie veel zand op de grond ligt, kan u het beste voor een PVC vloer kiezen. 

Conclusie: Wat is beter PVC of laminaat 

PVC zonder twijfel, maar dit blijft natuurlijk altijd afhankelijk van uw situatie waar de vloer gelegd moet worden. Wanneer u beschikt over het budget zal Blankers vloeren u een PVC vloer in de meeste situaties adviseren.


Boek direct een vrijblijvend gesprek in mijn agenda!Reactie plaatsen
Plak PVC laten leggen, door Blankers vloeren

Nog vragen of kunnen we u ergens mee helpen?

Laat vrijblijvende je gegevens achter
Vrijblijvend contact
Vloeren leggen door Blankers vloeren

Wat maakt Blankers vloeren uniek?

Blankers vloeren is al een aantal jaren actief in de vloeren markt. De eerste jaren hebben wij zzp vloeren gelegd voor verschillende grote vloeren bedrijven. De reden dat Blankers vloeren voor zich zelf is begonnen is, omdat wij hebben gemerkt dat alle bedrijven waar wij voor gewerkt hebben alle vloeren op tempo gelegd wilde hebben en alleen voor kwantiteit kiezen i.p.v. kwaliteit. Blankers vloeren richt zich op de kwaliteit van de vloeren die wij leggen. Ook als we hier extra tijd voor moet uittrekken.